مقالات آرشیو خبر ها
فوتبال 2030؛ خریدهای میلیارد دلاری و سهام‌ دار شدن هواداران

فوتبال 2030؛ خریدهای میلیارد دلاری و سهام‌ دار شدن هواداران

بانک آمریکا تلاش کرده تصویری از آینده فوتبال ارائه دهد؛ آینده‌ای که در آن انتقال‌های نجومی، ورود بازیکنان به بازار بورس و ایجاد پلتفرم‌های اختصاصی پخش مسابقات، به بخشی عادی از صنعت فوتبال تبدیل خواهند شد.

 

این پیش‌بینی‌ها در گزارشی با عنوان «بازی زیبا: راهنمای جام جهانی 2026 بانک آمریکا» منتشر شده است؛ گزارشی که توسط بخش تحقیقات اقتصادی، مالی و راهبردی این بانک یعنی «Bank of America Global Research» تهیه شده است.

 

در این گزارش که به جام جهانی تابستان آینده در آمریکا، مکزیک و کانادا می‌پردازد، تحلیلگران بانک آمریکا رویکردی موسوم به «سرمایه‌گذاری موضوع‌محور» را دنبال کرده‌اند؛ روشی که رویدادهای بزرگ و روندهای اقتصادی را به تأثیرات آن‌ها بر تولید ناخالص داخلی، اشتغال، گردشگری، مصرف، رسانه و تجارت ورزشی مرتبط می‌کند.

 

نخستین انتقال یک میلیارد دلاری

 

یکی از جالب‌ترین بخش‌های گزارش، عنوانی قابل‌توجه دارد:

 

«فوتبال آینده: انتقال‌های یک میلیارد دلاری، Premflix و عرضه اولیه سهام بازیکنان».

 

در این گزارش آمده است که همانند سایر صنایع سرگرمی، «استعداد» در فوتبال نیز با ارقام بسیار بالایی معامله می‌شود. به باور بانک آمریکا، استعداد فوتبالی بیش از گذشته به‌عنوان یک دارایی سرمایه‌ای دیده می‌شود که ارزش آن در طول زمان افزایش پیدا می‌کند.

 

بر اساس این تحلیل، اگر هزینه‌های نقل‌وانتقال بازیکنان با همان نرخ رشد حدود 37 درصدی ثبت‌شده در سال 2025 ادامه پیدا کند، نخستین انتقال یک میلیارد دلاری فوتبال ممکن است تا سال 2031 رقم بخورد.

 

در حال حاضر، مجموع 10 انتقال گران‌قیمت یک دهه اخیر فوتبال به حدود 1.7 میلیارد دلار می‌رسد. در صدر این فهرست، انتقال نیمار از بارسلونا به پاری‌سن‌ژرمن با مبلغ 257 میلیون دلار (222 میلیون یورو) قرار دارد و پس از آن انتقال کیلیان امباپه از موناکو به پاری‌سن‌ژرمن با 208 میلیون دلار (180 میلیون یورو) دیده می‌شود.

 

پلتفرم‌های اختصاصی پخش مسابقات

 

بانک آمریکا همچنین معتقد است محبوبیت جهانی فوتبال به‌قدری بالاست که ممکن است لیگ‌ها و نهادهای فوتبالی به‌زودی پلتفرم‌های اختصاصی استریم خود را راه‌اندازی کنند.

 

طبق این گزارش، با توجه به درآمد عظیم حق پخش مسابقات، احتمال دارد لیگ برتر انگلیس، لالیگا، یوفا یا حتی فیفا در آینده نزدیک سرویس‌های پخش اختصاصی خود را ایجاد کنند؛ چیزی شبیه به «Premflix» که ترکیبی از نام Premier League و Netflix است.

 

این مدل می‌تواند مشابه نمونه‌هایی باشد که اکنون در ورزش‌هایی مانند فرمول یک، NFL و NBA دیده می‌شود.

 

عرضه اولیه سهام بازیکنان در بورس

 

در بخش دیگری از گزارش آمده است که پیشرفت‌های پزشکی، جراحی و روش‌های بازتوانی باعث شده عمر حرفه‌ای ورزشکاران به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد و در نتیجه، درآمد بالقوه ستاره‌های بزرگ نیز بیشتر شود.

 

در این گزارش به چند نمونه اشاره شده است:

 

کریستیانو رونالدو 40 ساله است، لیونل مسی 38 سال دارد، لبران جیمز در 42 سالگی همچنان بازی می‌کند، سرنا ویلیامز در 40 سالگی بازنشسته شد و تام بردی در 45 سالگی از فوتبال آمریکایی خداحافظی کرد.

 

بانک آمریکا تأکید می‌کند عواملی مانند طول عمر حرفه‌ای، قدرت برند شخصی، توانایی فروش بلیت، افزایش دنبال‌کنندگان در شبکه‌های اجتماعی ― جایی که رونالدو و مسی به‌ترتیب بیشترین دنبال‌کننده را میان ورزشکاران اینستاگرام دارند ― و همچنین جذب اسپانسر و قراردادهای تلویزیونی، ارزش اقتصادی بازیکنان را به‌شدت افزایش داده است.

 

در پایان، این گزارش این پرسش را مطرح می‌کند که تا چه زمانی باید منتظر ماند تا یک فوتبالیست تصمیم بگیرد مانند شرکت‌ها و باشگاه‌های بزرگ، سهام خود را از طریق عرضه اولیه عمومی (IPO) وارد بازار بورس کند؛ اقدامی که در حال حاضر حدود 20 باشگاه فوتبال جهان آن را انجام می‌دهند.


«به اشتراک گذارید»
Google+ Twitter Facebook
حسین صالحی
حسین صالحی«مدیر سایت»
ارتباط با نگارنده: